Насловна Најновије У понедјељак промоција романа “Ратна позорница“

У понедјељак промоција романа “Ратна позорница“

51
0

Роман „Ратна позорница“ аутора Андрее Јефтановић, биће промовисан у понедјељак, 1. јула, у Интернет читаоници Матичне библиотеке у Источном Сарајеву.

У овој књизи ауторка кратким сценама води читаоца кроз снове, кошмаре, интензивна осјећања и интелигентне унутрашње гласове главног јунака, који покушава да докучи своју југословенску прошлост и чилеанску садашњост.

На промоцији, коју организују град Источно Сарајево и Матична библиотека Источно Сарајево, осим аутора говориће преводилац књиге Бојана Ковачевић-Петровић и модератор Огњен Тодоровић, наведено је на интернет страници града Источно Сарајево.

Андреа Јефтановић је чилеанска књижевница и позоришна критичарка, а рођена је у српско-јеврејској породици и по очевој линији потомак је чувене и угледне сарајевске породице Јефтановић, која је 1941. морала да напусти земљу.

Дипломирала је социологију и докторирала хиспанске књижевности на Универзитету „Беркли“ у Калифорнији, а професор је на Катедри за лингвистику и књижевност Универзитета у Сантјаго де Чилеу.

Аутор је седам књига прозе и есеја, међу којима су „Ратна позорница“, „Језичка географија“, као и збирке прича „Не прихватај слаткише од странаца“ и „Лутајуће судбине“.

У области публицистике, објавила је „Разговоре са Исидором Агире“, „Дјеца говоре“ и „Писање са трапеза“, а добитник је и бројних признања, укључујући награду чилеанског круга умјетничких критичара, Општинску награду, Награду Националног савета за књигу и Награду „Пен транслејтс“ .

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЗа Љетни фестивал „Фејс 2024“ обезбијеђен бесплатан превоз из Сарајева
Сљедећи текстВелико појачање за Фамос у стручном штабу; Душан Ремић нови тренер голмана