Насловна Вијести БиХ У Сарајеву и Источном Сарајеву почела највећа трка: 1.200 учесника из 29...

У Сарајеву и Источном Сарајеву почела највећа трка: 1.200 учесника из 29 држава

317
0

Највећа маратонска трка у Босни и Херцеговини почела је јутрос у Сарајеву испред Вијећнице. Маратонци, њих 1.200 из 29 држава, трчаће до Источног Сарајева и назад.

На трци учествује и седам екипа које помажу особама са инвалидитетом у колицима, а наступиће пет екипа из Јагодине из Србије и двије бх. екипе из Сарајева и Какања.

Међу учесницима трке је и тркач из Србије Влада Стевановић који има 88 година.

Трка ће се упоредо одвијати на четири стазе, а сваки такмичар одабрао је између трчања маратона (42 км), полумаратона (21 км) или Меморијалне утрке „Осман Јунузовић“ (5 км), а уз све то за дјецу, различитог узраста организује се и дјечија трка на 460 м, односно 920.

Маратонска трка је технички најтежа (42 км), а одликује је траса која спаја градове Сарајево и Источно Сарајево, а протеже се од Вијећнице, преко Долац Малте, Врела Босне, Храснице, Лукавице, Мојмила, до стадиона ФК Жељезничар, одакле се наставља преко Скендерије до циља на тргу Вијећница. Учесници имају временски лимит од шест сати да стигну до циља.

Награде су равноправне у мушкој и женској конкуренцији, а укупан новчани наградни фонд је 12.600 КМ, наводе организатори трке Удружење „Дечки у плавом“.

ИЗВОРН1
Претходни текстОбустава саобраћаја у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстВисоке цијене нису смањиле потражњу за куповину станова