Насловна Најновије У селу Језеро у општини Калиновик освјештан крст, подигнут на мјесту некадашњег...

У селу Језеро у општини Калиновик освјештан крст, подигнут на мјесту некадашњег манастира

368
0

Крст подигнут селу Језеро у општини Калиновик, на коме је, по предању, некада био манастир, освештан је у присуству мјештана, потомака некадашњих становника и бројних гостију.

„Прије годину дана, покренули смо иницијативу за обиљежавање овог мјеста на коме је, према предању, била православна светиња. Крст је изграђен прилозима родбине и пријатеља, а значајну помоћ имали смо и од општине Калиновик и начелника Радомира Сладоја. Земљиште на коме је подигнут крст биће поклоњено Српској православној цркви, којој и треба да припада“, изjавио је Новак Голијанин, у чијем је власништву је земља.

Освештању крста је присуствовао и начелник општине Калиновик Радомир Сладоје.

„Општина је препознала и подржала идеју да се подигне ово обиљежје на мјесту тако важном за Језеро. С обзиром да сам данас видио и љепоту овог села и његове потенцијале, већ сам добио неке идеје шта бисмо све овдје могли урадити на развоју туризма и сигурно је да ћемо врло брзо  кренути у планирање и реализацију“, истакао је начелник општине Калиновик Радомир Сладоје.

Крст у Језеру подигнут је из поштовања према прецима, а више ради потомака који треба да знају ко су, коме припадају и око чега се окупљају.

 

ИЗВОРTatjana Golijanin/RTVIS
Претходни текстОбиљежене 32 године од одбране Војковића, Грлице и Крупца (Видео)
Сљедећи текстСрпски атлетичари Шпановић, Вилагош и Бибић спремни за највише циљеве на ОИ