Насловна Вијести Источно Сарајево У Сокоцу одиграна представа „Кревет за шесторо“

У Сокоцу одиграна представа „Кревет за шесторо“

380
0

Публика на Сокоцу имала је синоћ прилику да погледа представу “Кревет за шесторо” коју су извели глумци из Београда. Ова глумачка постава гостује већ трећи пут захваљујући Завичајном удружењу „Романија“. Представа коју су извели Даниел Ковачевић, Евгенија Ескина Ковачевић, Јанко Цекић, Анђела Киковић, Анђела Вугдраговић и Михаило Лаптошевић одиграна је у Парохијском дому цркве Романијске Лазарице.

Након двије раније одигране представе „Јазавац пред судом“ према приповјетки Петра Кочића, у режији Михаила Лаптошевића, те „Злочин и казна“ према роману Фјодора Михаиловича Достојевског, у режији Даниела Ковачевића, овог пута публици су се представили комедијом у режији Лаптошевића са доста шаљивих монолога и призора, коју је написао је Марк Камолети из Италије, али је оригиналан текст више пута адаптиран и прилагођаван.

  • Овај пут смо дошли са једном представом водвиљ, мало ведријег карактера која се зове “Кревет за шесторо”. Радња је смештена у једном француском селу, где у једној кући долази до сусрета мушких и женских ликова, кумова и пријатеља. Забавна комедија у којој се публика од 90 минута трајања сигурно смеје бар 70 минута – рекао нам је Лаптошевић.

Глумац Даниел Ковачевић је подсјетио на чињеницу колико је култура заразна и колико је драгоцјено када се изађе из вакуума у којем до сада није било културних дешавања.

– Дугујемо захвалност људима из Удружења. Можете да приметите интересовање публике и то је резулат што смо дошли по трћи пут. Играмо један водвиљ који тренутно изводимо у Позоришту “Славија” у Београду, јер је фантастична комедија. Иако сам неколико пута у животу играо водвиље сматрам да овај има посебно место по квалитету- навео је Ковачевић.

Он је навео да ова представа постоји већ двије године и говори о односу између мужа, жене, љубавника, љубавнице и њиховог кума, у који се уплиће још неко људи, тако да су ти односи разрађени у овом водвиљу до краја.

Комедија, самим тим и водвиљ, представља можда и највећи изазов како за глумце тако и редитеља.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстРасвијетљено више кривичних дјела тешка крађа у насељу Луке
Сљедећи текстОбиљежена слава Храма Преображења Господњег у Сарајеву(ВИДЕО)