Насловна Вијести Република Српска У Сребреници се гради савремени, функционални парохијски дом

У Сребреници се гради савремени, функционални парохијски дом

173
0

У проширеној порти Цркве Покрова пресвете Богородице у Сребреници гради се савремени, функционални парохијски дом на три етаже, укупне површине 900 метара квадратних.

Старјешина ове цркве протојереј Александар Млађеновић рекао је Срни да је откупљен један плац и трошна кућа ради проширења црквеног дворишта и обезбјеђења простора, односно услова за изградњу новог, већег, савременог парохијског дома умјесто старог који није одговарао потребама и уклоњен је.

Млађеновић је навео да градња тече предвиђеном динамиком и да је озидан спрат, изливена плоча и изграђена подзида, чиме је спријечено осипање земљишта и евентуална појава клизишта.

Према Млађеновићевим ријечима, вјерници се одАзивају са новчаним прилозима, али и властитим радом и на друге начине помажу градњу овог објекта који ће им користити за обављање вјерских обреда и славља.

Млађеновић је прецизирао да ће парохијски дом сачињавати двије сале, играоница за дјецу, кухиња, стан, апартман и још неколико просторија, те велика наткривена тераса.

Он каже да су досадашњи радови, осим моба, те набавка материјала финансирани од прилога вјерника и у највећој мјери од помоћи Митрополије дабробосанске, а да се очекује подршка општине, привредника и институција Републике Српске и БиХ.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра умјерено облачно
Сљедећи текстПобољшање система водоснабдијевања у општинама Колашин и Рогатица уз подршку Европске уније