Насловна Најновије У Српској на снази редовно стање одбране од поплава – даљи раст...

У Српској на снази редовно стање одбране од поплава – даљи раст водостаја

117
0

У Републици Српској на снази је редовно стање одбране од поплаве и очекује се пораст водостаја Саве, Уне, Сане, Врбаса и Босне.

У Новом Граду вода је ушла у три стамбена објекта, а вода је правила проблеме на пољопривредним и другим површинама у Костајници и Приједору.

Шеф Одсјека цивилне заштите града Приједора Мирослав Крнета рекао је да на подручју Приједора нема поплављених стамбених објеката, да у насељу Рашковац има заплављених имања, а да се у насељима Тополик и Врбица вода повукла у корито Милошевице.

У општини Костајница проглашене су ванредне мјере одбране од поплава, јер је водостај ријеке Уне порастао на 405 центиметара, те се очекује њен даљи раст.

У наредних тридесетак часова, према најави метеоролога, очекује се повећана количина падавина у сливу ријеке Сане и Уне, рекао је вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић. Током дана биће дате препоруке локалним заједницама, а у случају потребе у приправност ће бити стављене и јединице Цивилне заштите, најавио је Новитовић.

Обилне падавине и јак до олујни вјетар очекује се и на подручју Херцеговине, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске. Грађани се упозоравају да буду спремни да заштитите себе и своју имовину.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУхапшен мушкарац који је пуцао код Сокоца
Сљедећи текстТушевљак: Борачка организација – симбол и насушна потреба Српске