Насловна Вијести Република Српска У Српској нема сецесионизма, већ жеља за поштовањем устава

У Српској нема сецесионизма, већ жеља за поштовањем устава

420
0

У  Републици Српској нема сецесионизма већ постоји жеља за поштовање Устава БиХ, изјавила је Срни посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Наташа Трифковић Кулашинац.

Кулашинчева је реагујући на усвојену резолуцију Европског парламента о БиХ, рекла да је ријеч политичком акту којим се изражава одређен став.

Она је навела да су чланови из Европског парламента прије изражавања става требали прочитати Устав БиХ и научити које су надлежности на БиХ, а које у Српској, чији представници само траже поштовање Устава.

„Правно насиље, као што је отимање надлежности измишљањем институција на нивоу БиХ, које немају нити надлежност, нити капацитет, управо је довело до оваквих стања“, указала је Кулашинчева.

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ о привременом стављању ван снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Српске и Закона о допунама Закона о републичкој управи, Кулашинчева је изразила наду да ће се судије Уставног суда приликом доношења коначне одлуке водити правом и поштовањем Устава, а не неким другим разлозима.

Европски парламент усвојио је јуче резолуцију о БиХ у којој се наглашава да је темпо приступања ЕУ одређен спровођењем реформи, те позивају међународни актери да подрже ОХР и да реагују на „сецесионистичке напоре руководства Републике Српске снажнијим и кредибилнијим приступом“.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 07.07.(ВИДЕО)
Сљедећи текстГост емисије „Пулс града“: Немања Поповић, глумац Студентског позоришта Пале(ВИДЕО)