Насловна Најновије Сутра обиљежавање дана несталих

Сутра обиљежавање дана несталих

180
0

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежиће у суботу, 22. априла, дан несталих лица српске националности Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Програмом обиљежавања планиран је одлазак до сарајевског Великог парка, гдје су 22. априла 1992. године, убијена осморица заробљених припадника тадашње ЈНА.

Окупљање и полазак до Великог парка предвиђено је у 10.00 часова испред Цркве светог Ђорђа у Миљевићима, у Источном Сарајеву, гдје ће по повратку из Сарајева, у 11.30 часова, бити служен помен несталим лицима.

У 12.00 часова биће положени вијенци испред Спомен костурнице у Миљевићима, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла, када су убијена осморица припадника некадашње ЈНА, што је био први масовни нестанак Срба у Сарајеву у прошлом рату.

У Великом парку 22. априла 1992. убијени су Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђоковић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драган Викић, те Јусуфа Пушина, Нермин Узуновић и Младена Човчић, али их је Суд БиХ крајем прошле године, након суђења, ослободио оптужби, што је изазвало оштре реакције у Републици Српској.

ИЗВОРсрна, фото Аваз.ба
Претходни текстЧетвртфинални мечеви Српска опена; Ђоковић, Лајовић, Кецмановић и Ђере на терену
Сљедећи текстНа слету сутра 200 планинара (Фото)