Насловна Вијести Источно Сарајево У суботу традиционални Петровдански шаховски турнир у Трнову

У суботу традиционални Петровдански шаховски турнир у Трнову

169
0

У Парохијском дому у Трнову у суботу, 9. јула, биће одржан традиционални Петровдански шаховски турнир, поводом крсне славе општине.

Организатор и домаћин турнира је општина Трново, а технички организатор Шаховски клуб инвалида „Хендикеп“ из Источног Новог Сарајева, чији је предсједник Момир Ашоња рекао Срни да су пријаве у току, те да очекују између 25 и 30 учесника.

Он је навео да се турнир, чији почетак је предвиђен у 10.30 часова, игра по швајцарском систему девет кола са темпом игре 10 минута по играчу, плус двије секунде бонуса по потезу.

Општина Трново, као организатор турнира, обезбиједила је пет новчаних награда, пехар и дипломе.

Ашоња је додао да ће у недјељу, 10. јула, бити одржано 21. Појединачно шаховско првенство Удружења пензионера општине Источна Илиџа, у просторијама Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево. Организатор турнира је Удружење пензионера Источна Илиџа, а технички организатор Шаховски клуб инвалида „Хендикеп“.

Он је истакао да двоје првопласираних на такмичењу стичу право учешћа на 21. Појединачном шаховском првенству Удружења пензионера Републике Српске, које ће бити организовано крајем августа или почетком септембра.

Почетак турнира је у 10.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИвањданска берба траве иве
Сљедећи текстЂуревић: Развој спорта блокирала скупштинска већина