Насловна Најновије У току бројање гласачких листића из Шипова

У току бројање гласачких листића из Шипова

195
0

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву, у току је контролно поновно бројање гласачких листића из Шипова за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, а у току дана би требало да се броје листићи из Мркоњић Града, речено је Срни у овом центру.

Синоћ је, у току треће смјене, пребројано 97 врећа из Братунца, Шековића и Брода.

„Нема неких већих одступања, све иде по протоколу и устаљеном динамиком“, речено је у Главном центру.

Извор из Главног центра није могао дати тачну процјену, када би могло да буде завршено контролно поновно бројање, али је навео да би, ако се настави тренутним темпом и не буде проблема, све могло да буде окончано у сриједу или четвртак, 26. или 27. октобра.

Централна изборна комисија БиХ /ЦИK/ утврдила је у суботу, 22. октобра, резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Из ЦИK-а БиХ су навели, да ће резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, бити утврђени када се стекну услови, те да Главни центар за бројање није окончао активности по наредби ЦИK-а БиХ од 10. октобра.

ЦИK је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској, за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИK-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

ИЗВОРсрна, фото Моја Херцеговина
Претходни текстСлабији земљотрес између Сарајева и Пала
Сљедећи текстШулић: У сриједу посебна сједница о ребалансу буџета