Насловна Uncategorized У Трнову Културно-вјерска манифестација “У сусрет Светој Петки”

У Трнову Културно-вјерска манифестација “У сусрет Светој Петки”

172
0

Народна библиотека Трново и Градска организација слијепих и слабовидих Источно Сарајево организују Културно-вјерску манифестацију под називом „У сусрет Светој Петки“ од 20. до 27. октобра.

Поводом празника Преподобне мати Параскеве у народу познатије као Света Петка, заштитница жена, чланице ове организације „ Вриједне руке слијепих жена“ изложиће своје ручне радове и исте демонстрирати.

Заинтересовани грађани изложене радове могу да погледају у холу Центра за културу Трново све до 27. октобра, док је уторак 25. октобра у 15:30 часова на програму такмичење „Избор за најбољу питу“.

Предвиђено је да жене из ове општине направе домаћу питу онако како су то правиле њихове мајке и баке, а комисија ће изабрати и најбољу питу.

У 17:30 часова је предвиђено је Књижевно вече на коме ће поред чланова Организације слијепих и слабовидих наступити пјесникиња Љиљана Давидовић , те дjеца и омладина школског узраста општине Трново, Културно-умјетничко друштво „Јахорина“ Трново, музичар Младен Пандуревић и најмлађи гуслар ове општине Михајло Голијанин.

ИЗВОРprincip.news
Претходни текстАсфалтиран пут до Црквина
Сљедећи текстМитрополит дабробосански Георгије имао историјску мисију