Насловна Вијести Република Српска У Фочи вечерас дочек за учеснике Свјетског првенства у рафтингу

У Фочи вечерас дочек за учеснике Свјетског првенства у рафтингу

241
0

Свјетско рафтинг првенство сели се данас из Бањалуке у Фочу, гдје ће, на ријеци Тари, у сриједу, 1. јуна, бити одржана завршна дисциплина спуст.

Долазак у Фочу најбољих рафтера из 22 земље свијета очекује се данас између 17.00 и 18.00 часова, а домаћин им је на градском тргу припремио добродошлицу.

Како је најављено, учесници ће продефиловати главном фочанском улицом од Јужног моста слободе до градског трга, гдје ће их дочекати грађани, спортски клубови и општина Фоча уз освјежење и пригодан програм.

Члан фочанског Организационог одбора Игор Ћурчић рекао је да након тога одлазе у рафтинг кампове на десној обали Дрине, око 15 километара узводно од Фоче, гдје ће бити смјештени.

„Наши рафтери су им домаћини, прави домаћини, јер су преузели на себе смјештај и исхрану учесника и све што им је неопходно. Ово је бврло озбиљан догађај и нама је част да смо заједно са Бањалуком домаћини“, навео је Ћурчић.

На Тари је сутра тренинг и упознавање такмичара о „сузи Европе“, а у сриједу, 1. јуна, услиједиће спуст као најтежа дисциплина.

„Почетак такмичења је у 10.00 часова на Брштановици, а стаза се завршава на Шћепан Пољу, односно код моста на Тари. У сриједу увече у Фочи је додјела медаља, проглашење побједника и церемонија свечаног затварања, којој ће присуствовати сви учесници, бројни гости, представници Владе Српске, амбасадори појединих земаља учесница и представници Свјетске рафтинг федерације“, најавио је Ћурчић.

Додјела медаља за дисциплину спуст и проглашење укупних побједника Свјетског првенства заказана је за сриједу у 18.30 испред Аква-парка „Ушће“, а у 20.30 је церемонија затварања.

Након свечаног затварања Свјетског рафтинг првенства, такмичари, туристи и гости моћи ће да уживају у концерту крагујевачког бенда „Веселе осамдесете“ и домаћег бенда „Параноид“.

На Свјетском првенству у рафтингу наступа 61 тим из 22 земље.

Учествују Аргентина, Аустралија, Бразил, Бугарска, Канада, Костарика, Хрватска, Чешка, Њемачка, Велика Британија, Мађарска, Индонезија, Јапан, Казахстан, Монголија, Румунија, Србија, Словачка, Словенија, Летонија, САД и БиХ.

Ово је други пут да су Фоча и Бањалука, односно Тара и Врбас, домаћини Свјетског првенства у рафтингу. Први пут то је било 2009. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбраћање градоначелника Ћосића поводом прилога који је емитован у програму БХТ-а
Сљедећи текстМилици Боровчанин награда „Млади србиста“