Насловна Вијести Република Српска У Фочи награђени ђаци генерације пет школа

У Фочи награђени ђаци генерације пет школа

178
0

 Ученици генерације три основне и двије средње школе у Фочи били су данас гости начелника општине Милана Вукадиновића, који им је уручио новчане награде, уз честитку за постигнуте резултате током школовања.

Награђени су ученици генерације Средњошколског центра, Богословије „Светог Петра Дабробосанског“, основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ и Основне музичке школе.

Начелник Вукадиновић истакао је да су ови ученици најбоље што Фоча има.

„Желио сам да овим младим људима укажем један гест пажње, прије свега, да их охрабрим за даље и истакнем да општина води рачуна о њима. Увијек смо им на располагању и наставићемо да их подржавамо и пратимо током даљег школовања“, рекао је Вукадиновић.

Милица Перишић, ћак генерације Средњошколског центра, школовање ће наставити на Електротехничком факултету у Београду.

„Захвална сам начелнику на помоћи и подршци. Ово је диван гест који ће нам свима служити за даље успјехе“, рекла је Перишићева.

Универзитет у Београду за даље школовање изабрао је и Горан Брборић из Љубиња, ђак генерације Богословије „Светог Петра Дабробосанског“.

Он је у Београду уписао два факултета – Богословски и Филолошки, смјер италијански и српски језик и књижевност.

„Имао сам ту срећу да сам из Љубиња, а школовао сам се у Фочи, па сам све вријеме имао подршку обје општине и оба начелника. Свједоци смо да се пуно пажње и не придаје младима, зато овакве гестове умијемо да цијенимо. Трудићемо се да у Београду сва њихова очекивања и оправдамо“, рекао је Брборић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУ недjељу први бициклистички маратон
Сљедећи текстУ Андрићграду сутра концерт поводом крсне славе општине