Насловна Најновије У Фочи пао велики снијег, чисте се путеви и поправљају далеководи

У Фочи пао велики снијег, чисте се путеви и поправљају далеководи

162
0

Регионални пут Фоча – Челебићи и даље ка граници са Црном Гором и општини Пљевља непроходан је због високог снијега, а механизација предузећа „Србињепутеви“ од јутрос појачано ради на чишћењу те саобраћајнице, речено је Срни у општинском Одјељену за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у Фочи.

На подручју општине Фоча пало је око пола метра у нижим, а од 80 центиметара до метар снијега у вишим предјелима, па је непроходно и више локалних путева.

Има и доста кварова на далеководима, због чега је више села остало без струје.

На чишћењу снијега, осим расположиве, ангажована је и додатна механизација више фочанских приватника, навели су из општине.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ранко Поповић рекао је да је у једном дану пала велика количина снијега и да је, због великог интензитета падавина током цијелог дана, јуче било немогуће уклонити сав снијег са коловоза.

„Снијег је велики, не можемо рећи да нас је изненадио у зимском периоду, али у самом граду је пало близу пола метра за један дан. Много грађана нас је звало и апеловало и ми радимо све што је у нашој могућности. Вјерујемо да ће данас већина путева и улица у градској и приградској зони бити очишћени“, истакао је Поповић.

Он је додао да је приоритет да се прочисте путеви до подручја која су остала без електричне енергије, да би електричари могли прићи далеководима и поправити кварове.

И екипе Цивилне заштите имале су доста посла, јер је снијег оборио много стабала која су блокирала саобраћајнице.

Уклоњена су оборена стабла у Његошевој улици, на Брежинама, на путу према болници и изнад Градског стадиона.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ пуцњави у Монтреј Парку убијено девет људи
Сљедећи текстСутра облачно са падавинама