Насловна Најновије У Херцеговини се очекује највећа количина падавина

У Херцеговини се очекује највећа количина падавина

114
0

У Републици Српској од сутра до сриједе, 17. маја биће нестабилно вријеме уз честу, понегдје и обилну кишу, пљускове са грмљавином и јак до олујни ветар, а највећа количина падавина у том периоду очекује се у Херцеговини од 200 до 280 милиметара кише по метру квадратном.

На западу Крајине од сутра до сриједе, 17. маја очекује се од 80 до 150 милиметара кише по метру квадратном, подаци су Републичког хидрометеорлолошког завода.

Из Хидрометеорошког завода упозоравају да већа количина падавина у кратком временском периоду може изазвати појаву и изливање бујичних водотока и оборинских вода.

Због веће количине падавина очекује се значајан пораст водостаја ријека на сливу Уне и Сане те горњег слива ријеке Врбас.

У Херцеговини ће дувати јак до олујни вјетар уз ударе од 50 до 70 километара на час, а у уторак, 16. маја удари ће понегдје достизати и до 100 километара на час.

У вишим предјелима Крајине дуваће умјерен до јак, повремено олујни вјетар уз ударе од 40 до 70 километара на час.

У понедјељак, 15. маја већа количина падавина очекује се на југу и западу. Увече падавине постепено слабе и престају на истоку и сјеверу.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 14, а максимална од 15 до 21, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

У уторак, 16. маја највише падавина се очекује на западу и југу, а најмање на истоку и сјевероистоку.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 14, а максимална од 16 до 23, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 17. маја ујутру и пријеподне на западу и југу ће бити претежно облачно уз кишу и пљускове са грмљавином који ће се даље током дана ширити ка истоку. Увече ће падавине постепено слабити.

Минимална температура ваздуха биће од шест до 13, а максимална од 15 до 22, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗбог бујица отежан саобраћај на ауто-путу „9. јануар“
Сљедећи текстБиХ има потенцијал за развој биатлона (ВИДЕО)