Насловна Најновије У четвртак конститутивна сједница Представничког дома

У четвртак конститутивна сједница Представничког дома

167
0

На конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у четвртак, 1. децембра, новоизабрани посланици даће свечану изјаву, а потом би трабало да буде изабран предсједавајући овог дома, те његов први и други замјеник.

На конститутивној сједници планирано је да буду изабрани и чланови Комисије за припрему избора Савјета министара коју чини по један посланик сваке политичке странке у овом сазиву Представничког дома, најављено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Конститутивној сједници ће предсједавати досадашњи предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић као најстарији посланик у прошлом сазиву.

Према резултатима општих избора, СНСД освојио је шест мандата, СДС и ПДП по два, док по један имају За правду и ред – листа Небојше Вукановића, ДЕМОС, Уједињена Српска и СДА.

Из Федерације БиХ осам мандата за Представнички дом БиХ освојио је СДА, четири коалиција око ХДЗ БиХ, СДП БиХ пет, Жељко Комшић – за грађанску државу три, колико је освојио и Народ и правда.

По два мандата освојили су Наша странка и НЕС – за нове генерације, док је један мандат освојила Босанскохерцеговачка иницијатива – Касумовић Фуад.

Конститутивна сједница Представничког дома заказана је за 12.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић очекује максимално ангажовање од свих у будућој влади
Сљедећи текстСтојковић одредио стартну поставу за Камерун; Костић и Максимовић у тиму