Насловна Најновије Данас облачно са кишом, пљусковима и грмљавином

Данас облачно са кишом, пљусковима и грмљавином

206
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ у данас се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, са кишом, пљусковима и грмљавином, уз дневну температуру ваздуха до 29 степени Целзијусових.

Јутро ће бити промјенљиво облачно и суво уз сунчане периоде, прије подне ће у централном појасу, од сјеверозапада до југоистока, доћи до развоја облачности које локално доноси кишу и пљускове.

На сјеверу и југу биће претежно сунчано и топло уз промјенљиву облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана киша и пљускови са грмљавином ће се постепено ширити и јачати ка сјеверу и сјевероистоку, обилније падавине очекују се на истоку и понегдје на сјеверу, гдје ће бити услова и за локалне непогоде, док ће на југу бити претежно суво уз више сунчаних периода и промјенљиву облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 17, на југу до 19, у вишим предјелима од седам степени, а дневна од 23 до 29, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар, југозападног смјера у Херцеговини, а у осталим подручјима сјеверни и сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПочиње исплата пензија у Српској
Сљедећи текстСаобраћај се у Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима