Насловна Најновије „Фамосова“ побједа за пријеко потребно самопоуздање

„Фамосова“ побједа за пријеко потребно самопоуздање

123
0

Фамос“ је на свом терену савладао „Љубић“ из Прњавора у 19. колу Прве лиге Републике Српске и тако прекинуо низ од десет утакмица без побједа.

Почетак другог дијела сезоне обећава, након добре игре против „Радника“ која није претворена у резултат, услиједила је допадљива игра против „Љубића“ и тријумф неопходан како за табелу, тако и за самопоуздање.

– Јако важна побједа са више аспеката. Прво, кренули смо побједом на домаћем терену. Морамо вратити тај примат домаћег терена којег смо изгубили у другом дијелу прошле сезоне када су нам бодове однијели „Омарска“ и „Текстилац“. То су нам директни конкуренти за опстанка и не смијемо и на прољеће дозволити против екипа у том рангу да нам односе бодове. Друго, додали смо три бода на свој конто, три јако битна бода за наставак првенства и треће напунили смо се самопоуздањем, јер смо видјели да можемо. Игра је била јако добра, створили смо доста шанси, били смо стабилни и могу само честитати својим фудбалерима на овој утакмици – рекао је Владимир Дрињак, тренер „Фамоса“, за sportdc.net.

Побједу „Фамоса“ су головима донијеле новајлије Никола Новковић евроголом и Кенан Хаџибеговић на двије асистенције Младена Перовића. Бриљирао је лијеви бек „Фамоса“ у овој утакмици, његове лопте су имале очи, а поред двије асистенције за штопера „Фамоса“, имао је и још два изузетна центаршута за Блажића и Јошикаву, а једном је и сам опробао шут јако добро.

– Када су долазили имали смо добре информације о њима и позитивно мишљење. Током припрема видјели смо отприлике шта могу да нам донесу, али припреме су једно, а такмичарске утакмице друго. Уз то, Новковић је имао проблем са повредом. Први утисак је јако добар, не само о њима двојици, него генерално о свим играчима који су зимус дошли. Не бих још да доносим преране закључке, тек када у континуитету одиграју квалитетно и помогну нам у борби за опстанак, онда можемо констатовати да су појачања и да је прелазни рок био добар – навео је Дрињак.

У наредном колу „Фамоса“ чека гостовање код „Дрине“ у Зворнику. У првом дијелу сезоне су их савладали 1:0 голом Данела Блажића.

– Много другачија екипа у односу на тада. Довели су доста нових играча, неких стандардних првотимаца из првог дијела сезоне ту више нема, па су нам и непознаница. Ми идемо сада растерећенији у Зворник послије ове побједе над „Љубићем“ и то може бити наша предност. Не требам ни говорити колико би нам значили бодови у Зворнику, али свакако да наш фокус стављамо примарно на домаће утакмице – закључио је он.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстЕмисија “Сеоским сокацима”, екипа РТВИС била у домаћинству Зорице и Драгана Недић који се баве говедарством (ВИДЕО)
Сљедећи текстРадови успоравају саобраћај