Насловна Вијести Република Српска ФК “Леотар“ добија терен са хибридном травом

ФК “Леотар“ добија терен са хибридном травом

282
0

Фудбалски савези Републике Српске и БиХ, подржаће изградњу хибридног терена вриједног више од милион евра на стадиону „Леотара“ из Требиња, који би требао да буде готов на јесен, рекао је данас предсједник фудбалских савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић.

Зељковић је истакао да је ријеч о пројекту ових савеза и да се такав терен користи у европској фудбалској Лиги шампиона, те да ће он подићи квалитет игре.

„Савез у овом пројекту учествује са 1,9 милиона KМ, а град Требиње са 560.000 KМ. Имамо жељу и вољу да покушамо да на јесен Фудбалски клуб `Леотар` и Требиње учествују у том пројекту и да добију терен са хибридном травом“, рекао је Зељковић новинарима након састанка са градоначелником Мирком Ћурићем и челницима Подручног фудбалског савеза.

Он је додао да је данас разговарано и о изградњи рефлектора на стадиону „Леотара“, истакавши да је ријеч о капиталном пројекту и да је град Требиње издвојио средства за ту намјену и расписао јавну набавку.

Зељковић је додао да је на састанку разговарано и о изградњи терена са вјештачком травом, наводећи да ће у овој години бити реализовано око осам таквих терена у Српској.

„Покушаћемо да Требиње добије најмање један терен, а имамо план за локације за други и трећи терен, то су још Невесиње и Фоча. Један терен од та три биће сигурно урађен у овој години“, рекао је Зељковић.

Ћурић је истакао да је у току реализација изградње рефлектора на стадиону Фудбалског клуба „Леотар“.

„Процјене су биле да је за изградњу рефлектора потребно више од милион KМ, с обзиром да Фудбалски савез Републике Српске, односно БиХ, даје расвјетна тијела, али цијене су се промијениле. Сматрамо да ако буде неопходно, потребно пронаћи додатна средства и донаторе да се сходно процјени која је тренутно актуелна то чим прије реализује“, рекао је Ћурић.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Требиње Жарко Лакета, рекао је новинарима да су фудбалски клубови „Леотар“ из Требиња, „Сутјеска“ из Фоче и „Вележ“ из Невесиња упутили захтјеве за изградњу терена са вјештачком подлогом и изразили жељу да учествују у том заједничком пројекту.

„Предсједник је обећао да ће сви клубови добити 10 лопти и комплет спортске опреме до почетка сезоне“, истакао је Лакета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВлаасеница: У недјељу отварање Сајма домаћих производа “Наше је боље“
Сљедећи текстОпштина Фоча и Каритас заједно реконструишу градску пијацу