Насловна Најновије ФК Славија- ФК Радник 1:2

ФК Славија- ФК Радник 1:2

150
0

Фудбалери Радника су у првом прољећном колу тешком муком савладали Славију у Источном Сарајеву 2:1.

 

Отварање другог дијела сезоне у Источном Сарајеву донијело је тврд и борбен футсал. Прољећно вријеме готово идеално за игру, терен не у идеалном стању, али добар какав зна бити донијели су и не претјерано атрактиван фудбал. Није то сигурно била утакмица у којој би неки неутрални љубитељ фудбала могао да ужива.

Славија нешто боље улази у утакмицу, добра отвара бокове, нарочито десни, али добра идеја није изродила неку конкретну реализацију. Послије уводних минута које припадају Славији, Радник покушава више да држи лопту, али одлична дефанзивна поставка Соколова натјерала је лидера шампионата да готово не запријети голу, а прво полувријеме и заврши без шута у оквир гола.

Вриједна помена је ситуација из 25. минуте утакмице када је Радник извео јако лијепу акцију, али у завршници су се спетљали, Огњен Ристановић је покупио једну повратну лопту и шутирао високо изнад пречке.

На другој страни и Славија први шут у оквир гола има тек у посљедњим секундама првог полувремена. Била је то и најбоља прилика до тада на утакмици, Вехудин Алешевић је направио себи простор, али млако шутирао,  Никола Лакић је без потешкоћа зауставио тај покушај.

Ништа није донијело ни друго полувријеме ове утакмице. Славија има једну полуприлику у 55. минути када Никола Лакић гријеши у додавању, Никола Бјелош на страни прихвата лопту, али шутира далеко ван оквира гола.

И онда пенал за Радник у 58. минути. Данас врло лоши судија Вања Ајдер не види очигледан прекршај на средини терена, иако је до тог момента исјецкао све што се могло исјецкати у овој утакмици, још је невјероватније га да није видио четврти судија Драган Тодић, који је као премијерлигашки судија поново добио шансу да буде четврти арбитар на Првој лиги,  и први помоћник Томислав Грачанин, Драган Дошло излази по страни, Горан Поповић га обара у казненом простору, а Ајдер показује на бијелу тачку, оправдано. Сигуран реализатор био је Александар Васић за вођство 1:0.

Бењамин Крижевац након тога има двије полуприлике, прво млако шутира у добро постављеног Лакића, а онда након прекида и преко гола.

И у 73. минути Радник завршава посао. Побјегао је Милорад Албијанић брзином Сергеју Томићу, који га није могао испратити, одиграо повратну за Дејана Живковића, којем није било тешко да савлада Амара Сирћа за 2:0.

Минуту касније Славија успјева да се врати у меч и задржи наду у повољан резултат. Миљан Говедарица је показао какав је играч, одиграо је за Николу Бјелоша који излази сам пред Лакића, овај му брани зицер, али се лопта одбија на главу Бјелошу који из поправног не гријеши, 1:2.

До краја, и поред покушаја домаћих да стигну до потпуног изједначења, нису успјели и остаје 2:1 у једној јако слабој утакмици која је ипак понудила три поготка.

СЛАВИЈА – РАДНИК 1:2 (0:0)
СРЦ „Славија“
Гледалаца: 300
Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)
Стријелци: 0:1 Васић 58, 0:2 Живковић 73, 1:2 Бјелош 74
Жути картони: Вучинић, Томић (Славија), Амиџић, Албијанић (Радник) Вучић (пом.тренер) (Радник)

СЛАВИЈА: Сирћо, Медић, Поповић, Бјелош, Крижевац (од 81. Беширевић), Вучинић (од 60. Говедарица), Алешевић (од Дабић), Мандић, Карић, Ерић, Томић

РАДНИК: Лакић, Живковић (од 88. Сантрач), Јосиповић, Дошло (од 62. Стевановић), Васић, Круз, Алварез (од 64. Албијанић) Перишић, Амиџић, Ристановић, Гаврић

ИЗВОРSportDC
Претходни текстУ недјељу претежно сунчано, температура и до 21 степен
Сљедећи текстПомозимо Игору да отпутује на операцију