Насловна Најновије Фонд ПИО: Позив за достављање потврде о животу

Фонд ПИО: Позив за достављање потврде о животу

278
0

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позвао је пензионере којима се исплата врши ван Српске да до краја године доставе Фонду потврду о животу.

Достављање потврде о животу не односи се на кориснике са пребивалиштем у Словенији, Хрватској, Црној Гори и Федерацији БиХ, за које се податак о чињеници живота обезбјеђује путем електронске размјене података између носилаца осигурања, а ријеч је о 27.928 пензионера.

Фонд је најавио да ће о обавези достављања потврде о животу кориснике обавијестити и путем писане поруке на чеку или налогу за исплату пензије за октобар, новембар и децембар.

Кориснику који потврду о животу не достави благовремено исплата пензије се обуставља.

У саопштењу Фонда се наводи да се достављање потврде о животу за 25.184 пензионера са пребивалиштем ван Републике Српске врши према филијали која је кориснику донијела рјешење о остваривању права и врши исплату пензије.

Нови корисници права са пребивалиштем ван Републике Српске потврду о животу достављају надлежној филијали након доношења рјешења о остваривању права.

Потрда о животу је правилна ако је овјерена код носиоца пензијског осигурања у држави пребивалишта, општинског органа, нотара, суда и дипломатско-конзуларног представништва БиХ у држави пребивалишта.

Образац потврде о животу може се преузети на интернет страници Фонда ПИО.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстУ септембру у Болници “Србија” рођено 39 беба
Сљедећи текстСутра тематска скупштина Града Источно Сарајево о предузећу „Мофас“