Насловна Најновије Фон дер Лајенова у Јабланици: ЕУ је уз вас

Фон дер Лајенова у Јабланици: ЕУ је уз вас

52
0

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен поручила је данас становницима Јабланице да је ЕУ уз њих и када је ријеч о обнови након што су претрпјели огромну штету коју су причинили поплаве и клизишта у ноћи између 3. и 4. октобра.

„ЕУ је ту уз вас не само у овом краткорочном периоду првог одговора већ и дугорочније у смислу санације и обнове и враћања живота поново у ова подручја“, рекла је Урсула фон дер Лајен.

Она је истакла да је и даље болно видјети и посвједочити дешавањима на овим подручјима и размјерама несреће која их је задесила.

„Ви сте наш пријатељ и партнер, земља која има статус кандидата и свакако стојимо уз вас“, рекла је Фон дер Лајенова и изјавила саучешће породицама страдалих.

Фон дер Лајенова је напоменула да је европски механизам цивилне заштите одмах активиран и пружена је подршка, те је захвалила свим волонтерима из многих земаља и припадницима оружаних снага.

Фон дер Лајенова борави у Јабланици у пратњи предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто.

У Јабланици су и предсједник Владе Херцеговачко-неретванског кантона Марија Бухач, начелници Коњица, Јабланице, Фојнице, Кисељака и Крешева, као и шеф за хитне операције у кантону Емил Балавац.

Предсједник Европске комисије доласком у Јабланицу започела је дводневну посјету БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦИК БиХ донијела Одлуку о утврђивању и објављивању резултата избора
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 24.10.2024. (Видео)