Насловна Најновије Фочански борци понос Српске

Фочански борци понос Српске

207
0

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа на централном спомен-обиљежју палим борцима и цивилима у Одбрамбено-отаџбинском рату, те парастосом и ломљењем славског колача у Храму Светог Николе, у Фочи је прослављена слава Борачке организације, свети великомученик Димитрије – Митровдан.

На обиљежавању крсне славе општинске Борачке организације истакнуто је да су фочански борци часно бранили подручје своје и општина широм Републике Српске и с правом су међу најцјењенијим борцима у Српској.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Фоча Срђан Станковић истакао је да су борци из ове општине пристизали у испомоћ саборцима од Чајнича, Трнова, Невесиња, Олова, па до Грахова, а издржали су и НАТО бомбардовање.

„Када идемо на састанке Борачке организације људи нам се поклањају, изражавају поштовање, управо зато што је фочанска бригада прошла готово комплетно ратиште Републике Српске“, рекао је Станковић.

Цвијеће су положили представници општине, општинске Борачке организације и чланови породица погинулих бораца.

У поносној борби за Републику Српску живот је дало 499 бораца и 147 цивила Фоче, а у одбрани је рањено 545 бораца.

За неизмјерну захвалност и јунаштво, предсједник Републике Српске одликовао је 1994. године Фочанске бригаде Орденом Немањића.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела исплата октобарске пензије
Сљедећи текстЕвидентирање дјеце за предшколски програм