Насловна Вијести Република Српска Фочаци кладионичарским преварама зарадили 700.000 КМ

Фочаци кладионичарским преварама зарадили 700.000 КМ

558
0
Пет Фочака обухваћено је акцијом „Мост1“ због сумње да су кладионичарским преварама остварили противправну имовинску корист од око 700.000 марака.

 

Како је саопштено из Полицијске управе Фоча у оквиру поменуте акције данас су на основу наредбе Основног суда у Фочи претресли три локације у Фочи.

Ради се о  кући и становима које користе К.М.,К.Н., К.А,Р.А. и Р.М. за које постоји сумња да су починили кривично дјело прање новца и  превара.

Сумњиче их да су од децембра 2017. године до септембра 2023. године у намјери да себи или другоме прибаве противправну имовинску корист остварили контакт  са   више лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе којима су нудили тачне исходе спортских мечева.

Доводили су их у заблуду да на своју штету уплате новац који су потом осумњичена лица подизала у банкама и поштама на подручју БиХ, држали и истим располагали.

– На овај начин К.М., К.А, К.Н.,Р.А. и Р.М. сви из Фоче су остварила противправну имовинску корист од око 700.000 марака. Након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Требиње против осумњичених биће поднесени Извјештаји о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца наводе из полиције.

 

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстУсаглашен буџет Српске за наредну годину
Сљедећи текстУ Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација