Насловна Вијести Република Српска Фоча: На Тргу 9.јануар постављен шах на отвореном

Фоча: На Тргу 9.јануар постављен шах на отвореном

213
0

Залагањем удружења „Млади Фоче“ и „Виа Дрине“, а уз финансијску подршку општине, Фоча је на Тргу 9. јануар добила шах на отвореном.

Прву партију „великог шаха“ одиграле су шампионке Републике Српске и БиХ Миљана Голубовић и Софија Мимић, чланице фочанског Омладинског шаховског клуба „Девети јануар“.

Њих двије очекују да ће играњем шаха у новом амбијенту заинтересовати суграђане да им се придруже.

„Овај пројекат нам много значи и надам се да ћемо привући што више младих да играју и заволе шах“, рекла је Голубовићева.

Осим на Тргу 9. јануар, Фочаци ће под отвореним небом тренирати ум и на шеталишту у центру града, уз ријеку Ћехотину, које је обогаћено столом за шах са клупама.

„Поставили смо мермерни сто са оцртаном шаховском таблом, који могу да користе сви грађани који воле да играју шах. Надамо се да ће се на овом мјесту окупљати све генерације и да ће наша идеја у потпуности да заживи“, рекла је Јелена Алавања из Удружења „Виа Дрина“.

Из Удружења „Млади Фоче“ позвали су суграђане да шаховски терен и фигуре чувају, како би сви могли да уживају у игри.

Локацију за шаховски терен заједнички су одабрали учесници пројекта и локална управа.

„Терен је оцртан на правом мјесту, а постављене су и клупе за оне који желе да посматрају партију шаха. Сваки детаљ који побољшава урбанистичку слику града оправдан је и ми ћемо такве ствари увијек подржавати“, рекао је начелник Ођељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Фоча Ранко Поповић.

Шаховска гарнитура на отвореном грађанима Фоче биће доступна свакодневно.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстДодик најоштрије осудио срамотни вандалски чин у Мостару
Сљедећи текстВоз Вишеград – Мокра Гора спреман за саобраћај