Насловна Најновије Фоча: Подршка младим предузетницима за покретање и проширење пословне дјелатности

Фоча: Подршка младим предузетницима за покретање и проширење пословне дјелатности

138
0

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, потписао је данас са представницима Инвестицијске фондације Импакт и швајцарског Kаритаса, уговор о заједничком финансирању седам младих предузетника и њихових пословних идеја са подручја ове локалне заједнице, вриједног 54.000 KМ.

Уговор је потписан у оквиру програма Импакт инкубатор пословних идеја, који обухвата 56 општина и градова у БиХ, међу њима и општину Фоча, а који пружа подршку новооснованим и постојећим бизнисима да покрену и убрзају развој.

Вукадиновић изјавио је да ће се на овај начин подржати седам младих корисника, доби до 35 година, са по 7.000 KМ за њихове пословне идеје.

„Нама је свако радно мјесто веома битно и трудићемо се да ову причу даље развијамо у сарадњи са нашим партнерима. Радује ме да први пут у општини Фоча проводимо овакав вид подстицаја запошљавања младих, као и што имамо новог партнера Фондацију Импакт, наравно, уз велику захвалност и швајцарском Kаритасу“, рекао је Вукадиновић.

Замјеник директора Kаритаса у БиХ Златан Савић, рекао је да се нада да ће ово бити још један успјешан пројекат у општини Фоча и да ће млади корисници имати велику корист из ове пројектне концепције, јер ће добити менторску, тренерску и финансијску подршку.

Извршни директор Инвестицијске фондације Импакт Сенаид Ђозо, каже да је ово свеобухватан програм подршке предузетницима, који се састоји од предузетничке обуке, менторства у изради пословних планова и пројекција пословног модела, али и менторства након регистрације бизниса.

„Свакако је значајна промотивна подршка коју добијају умрежавањем са другим корисницима, а до сада их је подржано више од 350. На крају листе приоритета стављамо финансијску подршку, која је овај пут до 7.000 KМ за седам пословних подухвата“, рекао је Ђозо.

Он је додао да ће могућност да конкуришу на јавни позив, који ће општина ускоро расписати, имати предузетници који имају пословне идеје, али нису регистровали своју дјелатност, као и предузетници који су регистровани до годину дана, с тим да ће имати обавезу запошљавања минимално једне особе на период од најмање шест мјесеци.

Такође, прилику за пријаву имаће и невладине организације, које желе да послују по принципу социјалног предузетништва.

Програм је дио ширег пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњедринске регије“ швајцарског Kаритаса.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик се уписао у књигу жалости у Бањалуци
Сљедећи текстБјелица: Укључити све у очување безбједности ђака у школама