Насловна Најновије Фоча: Потписан финални уговор о градњи модерног терена са вјештачком травом

Фоча: Потписан финални уговор о градњи модерног терена са вјештачком травом

266
0

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Дејан Лукендић, потписали су данас у Фочи финални уговор, вриједан пола милиона КМ, о изградњи фудбалског терена са вјештачком травом у насељу Доње Поље.

Фоча је једна од девет локалних заједница у Републици Српској, које ће добити фудбалски терен са вјештачком травом у оквиру великог пројекта којим Фудбалски савез Српске, поводом три деценије постојања, жели да унаприједи услове за бављење, не само фудбалом, већ спортом уопште.

Вукадиновић је изразио задовољство, што општина Фоча учествује у овом великом пројекту.

„Уговором смо прецизирали конкретне обавезе, гдје Фудбалски савез Републике Српске издваја око 500.000 КМ за вјештачку траву, а општина обезбјеђује припремне радове. Направићемо најмодернији стадион у историји Фоче, на мјесту гдје се налази помоћни стадион Фудбалског клуба `Сутјеска`“, рекао је Вукадиновић.

Он је истакао да ће све селекције овог клуба имати најбоље услове за тренинг, али и рекреативци, као и сви грађани, с обзиром на то да је терен на атрактивној локацији у близини студентског дома, обданишта и зграде за младе брачне парове, чија је градња у току.

„Овим ћемо унаприједити и модернизовати спортску инфраструктуру и на томе нећемо стати. Направићемо додатне садржаје уз сам терен у неким сљедећим етапама и грађани ће имати прилику да уживају и да се баве спортом и рекреацијом“, навео је Вукадиновић.

Генерални секретар Фудбалског савеза Дејан Лукендић, истакао је да је градња девет терена, највећи инфраструктурни пројекат ове организације.

Он је навео да постоји интересовање и других општина за улагања у спортску инфраструктуру.

Изградњом модерног терена са вјештачком травом, биће омогућено играње званичних мечева младих селекција „Сутјеске“ на помоћном терену, чиме ће се растеретити главни терен на градском стадиону, као и тренирање у зимској сезони.

Терен у Доњем Пољу биће друго игралиште у Фочи које добија нову подлогу, након што је прошле године на терену за мали фудбал на Градском стадиону замијењена вјештачка трава, захваљујући подршци Покрајинске владе Војводине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Увијек пријатан разговор са шампионом Немањом Мајдовом
Сљедећи текстПредставници опозиције траже повлачење Нацрта кривичног законика о слободи говора