Насловна Вијести Република Српска Фоча: Сахрањена одбојкашица Маја Врбарац

Фоча: Сахрањена одбојкашица Маја Врбарац

319
0

На Градском гробљу Бараковац у Фочи, данас је сахрањена Маја Врбарац, некадашња одбојкашица и дугогодишњи капитен фочанског Одбојкашког клуба „Маглић“, која је преминула у 32. години након краће и тешке болести.

На комеморативном скупу у Градском позоришту, истакнуто је да је Маја Врбарац увијек била борац који није навикао на поразе, али да ју је тешка болест побиједила, поред свих надања и вјере у оздрављење.

Kолеге и саиграчи истакли су да је изненадном смрћу, Маја оставила ненадокнадиву празнину.

„Била је капитен у правом смислу те ријечи, била је вођа. Играч који је око себе окупљао саиграчице када је било лако добити поене на паркету, али и када је било тешко, када се губило. Увијек је за њих имала ријечи охрабрења и подстицала их да могу боље, јаче, преданије“, речено је на комеморацији.

Маја Врбарац, дјевојачко Машић, рођена је 1991. године у Фочи. Била је дугогодишњи играч Одбојкашког клуба „Маглић“, у којем је више сезона била капитен.

Предводила је саиграчице у сезони 2017/2018. до историјског успјеха – освајања титуле шампиона Прве лиге Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ, што је највећи успјех у новијој историји клуба.

Поред Маглића, наступала је за Одбојкашки клуб „Горажде“, са којим се такмичила у Премијер лиги БиХ.

Била је запослена у Граничној полицији БиХ. Иза себе је оставила супруга, кћерку, родитеље и сестре.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТабла са ознаком “УЧК“ у Кишници није уклоњена
Сљедећи текстМајдов: Џудо академија дугогодишња жеља и обавеза