Насловна Најновије Фоча: Ухапшен нападач на фудбалера “Босне“ из Високог

Фоча: Ухапшен нападач на фудбалера “Босне“ из Високог

141
0

Полиција је ухапсила лице из Фоче чији су иницијали Д.М., које је нанијело повреде малољетном играчу Фудбалског клуба „Босна“ из Високог, током утакмице са фочанском „Сутјеском“, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Током утакмице у суботу, 8. јуна, око 14.20 часова дошло је до сукоба између играча на терену, након чега су на терен утрчали и навијачи и том приликом је један од њих повриједио малољетног играча гостујућег тима.

Обавијештен је тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Требиње, те су под њеним надзором полицијски службеници Полицијске управе Фоча, предузели одговарајуће мјере на утврђивању околности и документовању кривичног дјела тјелесна повреда, а даљи рад је у току, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Из Фудбалског клуба „Сутјеска“, оштро су осудили инцидент и упутили извињење клубу из Високог.

Спортски директор „Сутјеске“ Никола Мојовић, рекао је да су веома разочарани оним што се догодило у суботу, те да се тако нешто раније никада није дешавало на утакмицама овог клуба, ни првог тима, ни млађих селекција.

„Као клуб оштро осуђујемо појединца који је утрчао на терен и урадио то што је урадио. Против играча нашег клуба који су добили црвене картоне, такође, већ је покренут дисциплински поступак и сигурно да их очекује казна. Ми се као клуб нашим спортским пријатељима из Високог искрено извињавамо и надамо се да се овакве ствари неће дешавати на било којем терену у Републици Српској и БиХ“, истакао је Мојовић.

Он је подсјетио да је Фоча, у којој се готово двије деценије одржава међународни турнир „Фудбал френдс“, препознатљива као центар омладинског фудбала и као добар домаћин екипама из региона, Европе и свијета.

„`Фудбал френдс` ове године слави 18. рођендан и никада није било ниједног инцидента, што говори да је Фоча увијек била добар домаћин, град у којем су се сви осјећали сигурно и пријатно. Међутим, десило се што се десило, свима у клубу нам је веома жао због тога. Пријавили смо надлежним институцијама, Универзитетска болница и Полицијска управа пружили су велику подршку гостима из Високог“, навео је Мојовић.

Objavljene prve fotografije igrača Bosne nakon napada u Foči: Mladiću je  slomljen i jedan zub - Radiosarajevo.ba

Повријеђеном омладинцу „Босне“, Мојовић је пожелио што бржи опоравак и да се што прије врати на терен.

„Имамо информацију да је момак већ боље, а и сами гости из Високог су истакли да смо ми као клуб предузели све што је било у нашој моћи да се безбједно врате својим кућама“, додао је Мојовић.

На видео-снимку, који је клуб из Високог објавио на друштвеним мрежама, види се како у тренутку док траје кошкање и расправа између играча два тима један од гледалаца који су утрчали на терен ногом удара гостујућег играча, који је лежао на земљи.

Претходни текстПедесетак планинара у традиционалној акцији “Стазама Белог вука” (ФОТО)
Сљедећи текстДодик поручио Бећировићу: Не мијешај нам се у кућу, славља и окупљања, башкари се на оних 20% територије