Насловна Најновије Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија

Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија

151
0

Фудбалски савез такозваног Косова (ФФК) саопштио је данас да је поднио жалбу Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због наводних “тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије“ Драгана Стојковића и “расистичких поступака српских навијача” на утакмици трећег кола групе Г на Свјетском првенству у Катару између Србије и Швајцарске.

У саопштењу тзв. ФФК се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали свјетски медији.

– ФФК је поднио жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФК захтјева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувијек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догађаја као што је СП – наводи се, између осталог, у саопштењу тзв. ФФК.

Тзв. ФФК подсјећа да је недавно поднио жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Косова и Метохије у бојама српске заставе са натписом “Нема предаје”.

Швајцарска је побиједила 3:2 и изборила пласман у осмину финала СП.

Фудбалски репрезентативци Швајцарске Ђердан Шаћири и Гранит Џака су неколико пута током меча провоцирали српске играче.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстДанас отварање предузећа ,,Чиста шанса“
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 4. децембар 2022. године (ВИДЕО)