Насловна Најновије Хан Пијесак: Нови далековод за резервно електроснабдијевање потрошача

Хан Пијесак: Нови далековод за резервно електроснабдијевање потрошача

254
0

У наредних десетак дана у функцију ће бити пуштен новоизграђени далековод којим се обезбјеђује резервно снабдијевање електричном енергијом потрошача на Хан Пијеску, а вриједност овог пројекта је око 110.000 КМ, рекао је Срни начелник општине Слободан Ђурић.

Ђурић је додао да је „Електро-Бијељина“ изашла у сусрет општини Хан Пијесак, тако што су свој дио посла радили без накнаде, а општина Хан Пијесак је за ову намјену издвојила око 54.000 КМ.

Он је изразио захвалност за помоћ у реализацији овог пројекта извршном директору за управљање мрежом у „Електро-Бијељини“ Гордани Трампић и директору „Електродистрибуције“ Пале Аци Станишићу, који су показали велико разумијевање за грађане општине Хан Пијесак.

Ђурић је нагласио да ће нови далековод обезбиједити двојно напајање електричном енергијом потрошача на Хан Пијеску из правца Сокоца.

„То је веома битно за привреду и грађане ове локалне заједнице, који су годинама чекали да се ријеши овај проблем, јер су до сада имали напајање само из правца Власенице“, истакао је начелник општине Хан Пијесак.

Ђурић је подсјетио да је подручје Хан Пијеска, до сада снабдијевано струјом из правца Власенице, гдје је често у вријеме елементарних непогода долазило до прекида у електроснабдијевању потрошача.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПУ Источно Сарајево упутила апел учесницима у саобраћају да се придржавају прописа
Сљедећи текстСрпска и Србија интензивираће привредну сарадњу