Насловна Најновије Хан Пијесак: Отварање ликовног саборовања “Поглед“

Хан Пијесак: Отварање ликовног саборовања “Поглед“

28
0

Међународно ликовно саборовање „Поглед 2024“ биће отворено данас на Хан Пијеску гдје се очекује учешће 10 умјетника из Србије и Републике Српске, најавили су из Јавне установе Центар за омладину и спорт „Поглед“.

Свечано отварање Четвртог саобровања „Поглед 2024“ планирано у 19.00 часова у Дому културе изложбом дјела насталих на претходним манифестацијама.

На Саборовању ове године учествује Милутин Ранковић из Лајковца, Драго Симић из Лознице, Александар Ињац и Марија Јагодић Згоњанин из Београда, затим Милијанко Михољчић, Петар Видаковић, Александра Лимуновић, Панто Пантић и Вања Манојловић из Бијељине, те Ана Јагодић Јовановић са Хан Пијеска.

„Умјетници ће четири дана стварати и радити у оквиру ресторана `Поглед`, планинарске колибе Планинарског друштва `Јавор – сунчана планина` у Кусачама и Излетишту `Комница`“, рекли су Срни у Центру „Поглед“.

Новина ове године јесте ликовна радионица за талентоване ученике Основне школе на Хан Пијеску, која ће трајати два дана, а водиће је умјетници учесници Саборовања.

Заинтересовани грађани моћи ће да прате настанак умјетничких дјела и да се друже са ствараоцима.

На свечаном затварању Саборовања у понедјељак, 30. сепетмбра, у 14.00 часова у умјетничком дјелу наступиће Сара Голић /гитара/, ученица Средње школе на Хан Пијеску.

Организатор манифестације је Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“ са Хан Пијеска.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Требињу обиљежавање Свјетског дана туризма
Сљедећи текстУ недјељу обиљежавање 32 године од формирања Српске гарде Илиџа