Насловна Локални избори 2024 Хан Пијесак: Успјешно извршено жријебање политичких субјеката

Хан Пијесак: Успјешно извршено жријебање политичких субјеката

60
0

Општинска изборна комисија /ОИК/ Хан Пијесак успјешно је извршила жријебање политичких субјеката и додјелу позиција у бирачким одборима за предстојеће локалне изборе на којима ће бирачи моћи да гласају на девет редовних бирачких мјеста и путем два мобилна тима, речено је Срни у овој комисији.

„Поступку жријебања присуствовали су представници политичких партија СНСД, ДНС, ДЕМОС и Социјалистичке партије као политичких субјеката који су директно изабрани у тијелима јединица локалне самоуправе из ове изборне јединице у претходном изборном циклусу“, рекла је предсједник ОИК-а Хан Пијесак Јела Јосић.

Она је навела да је у складу са упуством за жријебање креирана табела-преглед додјеле мјеста у бирачким одборима, која ће бити достављана политичким субјектима који су учествовали у овом поступку.

Јосићева је додала да су политички субјекти добили по седам мјеста у бирачким одборима, односно седам чланова и седам њихових замјеника.

Сви политички субјекти који су добили мјеста у бирачким одборима дужни су да Општинској изборној комисији Хан Пијесак најкасније у року од седам дана доставе листу са именима кандидата за чланове и замјенике чланова бирачког одбора у којем су добили мјесто путем жријеба.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГрадска управа на различите начине промовише и финансијски подржава пронаталитетну политику
Сљедећи текстПочиње исплата пензија за јул