Насловна Најновије Хапшењa у Чачку и Великој Плани, заплијењена већа количина оружја и муниције

Хапшењa у Чачку и Великој Плани, заплијењена већа количина оружја и муниције

118
0

Полиција је заплијенила већу количину оружја и муниције претресом једног домаћинства у околини Велике Плане и стана у Чачку. Ухапшене су двије особе које се сумњиче за нелегално посједовање, производњу и промет оружја и експлозивних материјала.

Ухапшен је Ж. М. (57) из околине Велике Плане, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштила је Полицијска управа у Смедереву.

Како се наводи, полиција је претресом његове куће и помоћних просторија, пронашли пушкомитраљез М-72, полуаутоматску пушку М-59, ловачку пушку без фабричког броја, гасни пиштољ, 1.581 пушчани метак калибра 7,62 мм, 49 пушчаних метака неутврђеног калибра, два оквира за аутоматску пушку, све у нелегалном посједу, као и једну ваздушну пушку, која је била прописно пријављена.

Осумњиченом је одређено задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Ухапшен је и И. Ж. (1973) из околине Чачка, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и других просторија које осумњичени користи, полиција је пронашла 388 комада муниције различитог калибра, четири оквира за аутоматску пушку, четири оквира за аутомат „Томпсон“, два оквира за полуаутоматску пушку, формацијски нож за аутоматску пушку и један оквир за пиштољ.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Чачку.

ИЗВОРртс
Претходни текстУ четвртак концерт Основне музичке школе „Фоча“
Сљедећи текстРакановић: Уписано 185 дјеце, попуњени капацитети