Насловна Најновије Хартвелове лажне тврдње показују правац напада на Вучића, ако не одустане од...

Хартвелове лажне тврдње показују правац напада на Вучића, ако не одустане од Српске

43
0
Леон Хартвел

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, поручио је данас, да Србија и предсједник Александар Вучић неће мијењати своју политику, иако су, како каже, разумјели поруке упућене преко аналитичара Леона Хартвела, који је изнио низ неистина на рачун Србије и Вучића.

Вулин је оцијенио да Хартвелове лажи не би заслуживале много пажње, да одговор не завређују они који су му наредили да напише текст и тако пошаљу поруку у ком правцу ће ићи пријетње, уцјене и напади, ако Вучић не престане да води слободну политику и не одустане од Републике Српске, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

„Поруку смо разумели, политику нећемо мењати. Наставите да нас смењујете, нападате, стављате под санкције. Вучић је слободан лидер, а ми његови саборци, слободни људи слободног народа, више него што ви за себе можете рећи“, навео је Вулин.

Он је указао да је Хартвел посветио пуно простора и времена нападу на Вучића, којег је окривио за свако зло и рат на Балкану.

„Није се бавио анализом утицаја САД и осталих чланица НАТО-а на грађанске ратове у СФРЈ, али је стигао да исприча поновљене лажи о Вучићу кога напада да носи оружје, али га у истој реченици назива идеолошким новинаром који користи знање језика да помогне свом народу“, навео је Вулин.

Према његовим ријечима, Хартвел није пропустио да понови лаж о протјераних 1,2 милиона Шиптара, као повод за НАТО агресију и није се замарао чињеницама које кажу да је Шиптара после наводног протјеривања било значајно више, него прије наводног протјеривања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЗемљотрес на подручју Зенице од 3,5 Рихтера
Сљедећи текстСтевандић: Декларација није усмјерена ни против кога; Темељи се на правима која имају сви народи (ВИДЕО)