Насловна Најновије ХДЗ БиХ: Разговор са свима осим са Комшићем

ХДЗ БиХ: Разговор са свима осим са Комшићем

186
0

ХДЗ БиХ, која је добила највећу подршку хрватског народа на изборима, о формирању нове власти на нивоу БиХ, разговараће са свим бошњачким странкама које новој парламентарној већини могу дати пуни легитимитет за формирање будућег сазива Савјета министара, осим са ДФ-ом, истакао је високи функционер ХДЗ-а БиХ Предраг Kожул.

Kожул је навео да због поновљеног изборног инжењеринга приликом избора /лидера ДФ-а/ Жељка Kомшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, али и његових изјава и порука, не долази у обзир било какав коалициони договор са ДФ-ом.

На питање да ли ће ХДЗ заједно са СНСД-ом ићи у преговоре са представницима „тројке“ коју чине партије Народ и правда, СДП БиХ и Наша странка, Kожул је за „Глас Српске“ рекао да је још рано о томе говорити и да су у ХДЗ-у већ почели са прављењем одређених математика и калкулација.

„Наш став је да ћемо са свима разговарати, осим са ДФ-ом. Ако СДА може без њих имати неопходну бошњачку већину, значи одређени број руку и столица у парламенту БиХ, онда можемо и са њима. Што се тиче ХДЗ-а, све карте су отворене. Прихватићемо сва логичка и разумна рјешења“, рекао је Kожул.

Он је поручио да мјесто предсједавајућег Савјета министара, овог пута припада неком од хрватских званичника и да је то нешто што није услов ХДЗ-а већ логика ствари.

ИЗВОРсрна, лого
Претходни текстИрска: У експлозији на бензинској пумпи седам мртвих
Сљедећи текстХиљаде људи на улицама Мелбурна тражи ослобађање Асанжа