Насловна Најновије Хитлеров портрет се продаје на порталу Аукција.хр

Хитлеров портрет се продаје на порталу Аукција.хр

134
0

Савез антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске /САБА/, саопштио је да се на порталу „Аукција.хр“, продаје портрет Адолфа Хитлера и да разматра подношење пријаве надлежним институцијама.

Портрет Хитлера налази се на порталу „Аукција.хр“ више мјесеци, а његова продаја наводно подстакнута „умјетничким менаџментом“, продужена је неколико пута након истека више одржаних аукција.

Предсједник САБА Фрањо Хабулин, рекао је да је очигледно да још постоје људи који желе да имају код куће на зиду слику некога ко је њима љубимац, ко их одушевљава и са којим се идеолошки слажу.

„То су очигледно симпатизери Адолфа Хитлера, а вјероватно и његове идеологије“, рекао је Хабулин, осудивши појаву таквих слика на интернет аукцији, али и обиљежја и ознака који се доводе у везу са фашизмом и нацизмом.

Из портала „Аукција.хр“ наводе да се продавац портрета Адолфа Хитлера позвао на „умјетничке слободе“ и објашњавају да је ово слика хрватског аутора, која је настала у оквиру серије портрета историјских личности.

ИЗВОРсрна, фото Маxportal
Претходни текстВасковић да исплати 24.000 КМ Славенку Ристићу због клевете
Сљедећи текстЗахарова: Нови пакет санкција Москви повећаће проблеме у ЕУ