Насловна Најновије Хрвати се огласили поводом Борјана

Хрвати се огласили поводом Борјана

221
0

Послије вријеђања Милана Борјана током утакмице другог кола Свјетског првенства између Канаде и Хрватске, ФИФА је покренула дисциплински поступак против Хрвата због понашања њихових навијача. Из Фудбалског савеза Хрватске тврде да не подржавају расизам и вређање као и да ће одговорити ФИФА.

Хрватска је савладала селекцију Канаде у оквиру другог кола групне фазе на Мундијалу (4:1), али ће тај меч бити упамћен по ружним сценама које су правили хрватски навијачи.

Послије одлуке ФИФА да покрене дисциплински поступак огласио се Фудбалски савез Хрватске.

– Нећемо коментарисати тај поступак. Фудбалски савез Хрватске осуђује сваку дискриминацију и расизам. Изјаснићемо се према ФИФА о томе па ћемо видјети шта ће бити. Имамо шест дана да то урадимо – рекао је Томислав Пацак, портпарол Савеза, на конференцији за медије у Катару.

Голман Канаде Милан Борјан, који је родом из Книна, био је изложен жестоким увредама хрватских навијача.

Они су истакли на стадиону увредљив транспарент на рачун Борјана, алудирајићи на злочиначку војну операцију Олуја током које је протјерано више од 250.000 Срба и убијено више од 2.000 људи, претежно цивила.

Голман Црвене звезде открио је да су га Хрвати узнемиравали и путем телефонских позива, а у току утакмице чуо је све увреде које су му биле упућене.

ИЗВОР sputniknews.com
Претходни текстПожар на породичној кући у Крупцу (ФОТО)
Сљедећи текстСтојановић: Ни потјерница не гарантује изручење Махмуљина