Насловна Најновије Хрватска и Бразил отварају четвртфинале Свјетског првенства

Хрватска и Бразил отварају четвртфинале Свјетског првенства

185
0

Четвртфинале Свјетског првенства у Катару почиње данас, а на распореду су двије утакмице.

Први ће у 16 часова на терен изаћи екипе Хрватске и Бразила. Актуелни вицепрвак свијета је у осмини финала након пенала елиминисао Јапан, док је Бразил у осмини финала декласирао Јужну Кореју.

Селектор Хрватске Златко Далић ће бити на мукама с обзиром да се још увијек није опоравио стандардни лијеви бек Борна Соса па ће највјероватније на његовој позицији заиграти његов имењак Баришић, док на другој страни првенство је одраније због тешких повреда завршено за нападача Габриела Јесуса и Алеxа Телеса, док се и други лијеви бек Алеx Сандро још увијек није у потпуности опоравио од повреде. Уколико Сандро не буде сто посто спреман, поново ће десни бек Данило играти на тој позицији.

Хрватска је у свом шестом наступу на свјетским првенствима већ трећи пут стигла до четвртфинала, након што је 1998. освојила бронзу, а 2018. сребро.

У 20 часова Холандија ће играти против Аргентине у сусрету у којем је јужноамеричка селекција благи фаворит. Лионел Меси ће у овом сусрету морати пружити своје најбоље издање с обзиром да су тројица његових битних саиграча тренутно повријеђени – Лаутаро Мартинез, Родриго Де Паул и Папу Гомез. Добра вијест за Гаучосе је да се Ангел Ди Мариа опоравио, те ће покушати растеретити Месија у нападу.

С друге стране Луис Ван Гаал ће моћи рачунати на најјачи састав, а једини играч који је под упитником је резервни штопер Стефан Де Вриј који није заиграо ни минуту на Мундијалу у Катару.

Сутра се састају Мароко – Португалија и Енглеска – Француска.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВаздух јутрос најзагађенији у Сарајеву
Сљедећи текстКошарац: Одлука о извозу пелета упућена Савјету министара