Насловна Најновије Хуртић: Неопходна регулација цијена и маржи, потребно интензивирати рад инспекције

Хуртић: Неопходна регулација цијена и маржи, потребно интензивирати рад инспекције

167
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Севлид Хуртић, најавио је данас, да ће се у току овог мјесеца састати са представнцима Инспектората и Привредне коморе Републике Српске, а потом и већих тржних центара, као и одређених бензинских станица с циљем регулације цијена и маржи.

Он је навео да цијене горива падају, а да цијене прехрамбених артикала остају, да не смије увијек да постоји неки разлог за њихово „дивљање“, те да ће бити интензивиран рад инспекције на том пољу.

„Дајмо се уразумити. Сви добро послују, сви имају добре марже, сви имају добро пословање“, рекао је Хуртић новинарима у Приједору и позвао трговце да буду социјално осјетљиви и помогну људима с ниским примањима.

Он је подсјетио да Влада Републике Српске интервенише с 500.000 килограма брашна преко Црвеног крста и да у резервама има још већу количину пшенице.

„Не буде ли дошло до обарања цијена свих других, ми ћемо интервентно дјеловати с брашном, тако да ће брашно трговцима остати на лагеру, а ми ћемо задовољити потребе становништва“, истакао је Хуртић.

Он је додао да ће на најављеним састанцима бити ријечи и о повећању казни када је у питању регулатива маржи.

Хуртић је данас у Приједору присуствовао подјели пакета животних намирница с којима Влада Српске помаже најугроженије категорије становништва.

ИЗВОРсрна, фото Sava media
Претходни текстПијукање и ломљење чеснице – историјски Бадњи дан за Челебиће
Сљедећи текстПразнична атмосфера у Бањалуци пред Божић и Дан Републике