Насловна Најновије Цвијановић актерима на међународној сцени: Инструменте реалполитике замијенити преговарачким процесом

Цвијановић актерима на међународној сцени: Инструменте реалполитике замијенити преговарачким процесом

147
0

Без обзира на свеукупан цивилизацијски, технолошки, научни и друштвени развој, данашњи свијет се суочава са најкомплекснијим безбједносним изазовима у својој историји, навела је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

– У условима глобализованости свијета и изражене интегрисаности и међузависности, сви ћемо трпити посљедице негативних индивидуалних и колективних одлука и понашања – навела је Цвијановић.

Она додаје, да са одрeђеном дозом забринутости за будући развој догађаја, са Глобалног форума у Бакуу, жели да упути апел свима, а нарочито кључним актерима на међународној сцени, да се инструменти реалполитике замијене преговарачким процесом и дипломатским средствима.

– У супротном, свијет ће тонути у све дубље подјеле и неизвјесности, а увјерена сам да управо то желимо да избјегнемо, као што сам увјерена да се овај форум чврсто залаже за праведнији и мирнији свијет – навела је Цвијановић.

Она је данас учествовала на панелу под називом „О рату и миру: Повратак реалполитике“ у оквиру 11. Глобал Баку форума.

Цвијановић се састала  данас у Бакуу са предсједником Републике Азербејџан Илхамом Алијевим.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Американци покушавају поклопити све системе; Марфи покушава да „утрпа“ што више смећа у Српску
Сљедећи текстВулин: Санкције један од преосталих механизама притиска на Србе