Насловна Најновије Цвијановић: Одлука ЦИК-а подрива темеље демократије у Српској и БиХ

Цвијановић: Одлука ЦИК-а подрива темеље демократије у Српској и БиХ

63
0
Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је скандалозна, нечувена и срамна одлука ЦИК-а о забрани изласка на изборе СДС-у, којом се подривају темељи демократије у Републици Српској и БиХ.
 
Цвијановић је истакла да је трагично то што домаће институције наступају тако рестриктивно према правним и физичким лицима, а на примјеру СДС-а, видимо и политичким субјектима без било какве судске пресуде, већ само зато што је неко из иностранства или нека туђа влада одлучила да јој нешто није по вољи.

– Ово је још један доказ да је овај сазив ЦИК-а ништа друго до полуга у рукама странаца. Заиста се поставља питање зашто су банке у потпуности гасиле текуће и друге рачуне умјесто да су онемогућиле оне функције које се и прате по правилима Офака – указала је Цвијановић за Срну.

Она је истакла да је апсолутно неприхватљиво да се у поданичком маниру само изигнорише ситуација у којој се нашао СДС и да је ЦИК тако олако пристао да онемогући равноправно учешће свих политичких субјеката у изборном процесу.

– Ово је брутални напад на демократију, исто као што је и појава у којој неки странац појединац може наметнути измјене кривичног, изборног или било којег другог закона, умјесто институција које су за то овлаштене и по Уставу и по закону – закључила је Цвијановић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошаркаши “Јахорине” прославили титулу, Елек: Враћамо спорт на велика врата (Видео)
Сљедећи текстУ Мокром помен за 52 погинула борца (Видео)