Насловна Најновије Цвијановић: Од “Свесрпског сабора“ очекујемо наставак добре сарадње и потврду нашег јединства...

Цвијановић: Од “Свесрпског сабора“ очекујемо наставак добре сарадње и потврду нашег јединства (ВИДЕО)

48
0

Од “Свесрпског сабора“ очекујемо наставак добре сарадње и потврду нашег јединства, изјавила је за РТРС српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да су „добри односи нешто што већ живимо и што смо искусили“.

– Наравно, очекујемо да ће ти односи бити све бољи и садржајнији. Они су протеклих година већ попуњени на најбољи могући начин. Мислим да ће то бити манифестација управо тога – нашег јединства и наше опредијељености да заједно радимо и градимо нашу будућност – поручила је Цвијановић.

Цвијановић је напоменула да је „наша опредијељеност да сарађујемо, али исто тако и потврда да смо ми заправо људи који стреме истим циљевима, људи који имају заједничку историју, припадају истом народу и људи који воле и промовишу мир, сарадњу, заједнички живот, добре односе са свима у регији“.

– Мислим да је то заправо главни показатељ. Наравно да имамо очекивања и кад је у питању наставак добре сарадње на конкретном плану кад је у питању релаизација разних пројеката, инфраструктурна повезаност, повезаност преко енергетских пројеката, повезаност на сваки могући начин, у свим могућим областима од спорта, културе, дакле свега оног што нас везује – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да су „оваква окупљања веома важна“.

– Мислим да су ово сложена времена, и наравно да у тако сложеним временима тражите различите форме да покажете да сте људи који желе и могу да раде заједно, који су усмјерени на исте циљеве и који осјећају блискост једни према другима на начин који само представља једну природну везу, дакле ништа друго“.

Цвијановић је нагласила да „ту нема никаквих посебних интереса“.

– Ово је једна чиста идеја која је заснована на чистој љубави, чистим братским односима, чистим породичним односима и чистим националним односима. Морам рећи да се дешавају отвореног и пуног срца и да су увијек знак наше љубави коју имамо једни за друге и коначно нашег опредјељења да тако буде и у будућности – поручила је Цвијановић.

Цвијнановић је напоменула да смо „упућени једни на друге“.

– Ми смо и подршка једни другима, дијелимо исте вриједности, иста стремљења, рекла бих да имамо исте страхове када је у питању будућност, али и исте ране када је у питању прошлост – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да смо „толико вишеструко повезани да представљамо једно заједничко органско ткиво и да је то нешто што ће бити манифестовано и сад“.

– И наравно да у том смислу очекујем да и наши одговори на притиске буду усаглашени, хармонизовани, да буду оно што обухвата интересе и Републике Српске и Србије и српског народа у цјелини. Сигурна сам да ће се и кроз овакву манифестацију сада, али и у будућности управо тражити такви одговори или делегирати одређена питања на која ми свакако треба да нађемо кроз такве скупове, и на сваки други могући начин, кроз различите форме, и заједничке одговоре – закључила је Цвијановић.

Подсјетимо, предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да ће „Свесрпски сабор“ бити велика манифестација и да ће се успоставити сарадња на свим нивоима“.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЧланови републичког Удружења пацијената обољелих од меланома „Ми смо са вама“ дијелили едукативни материјал, РТВИС 05.06.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстДачић: Угашен пожар на аутобусу код Врњачке Бање, сви безбједно напустили возило