Насловна Најновије Цвијановић: Политичка обавеза ЦИК-а да СНСД не смије да има четири делегата

Цвијановић: Политичка обавеза ЦИК-а да СНСД не смије да има четири делегата

143
0

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила да је скандалозно да они који треба да буду огледало законитости и кредибилитета, попут ЦИК-а БиХ, у континуитету тумарају кроз правне прописе.

– Таман кад помислимо да нам је ЦИК сервирао све што има у својој лепези непрофесионалног дјеловања, доношења незаконитих наредби које су пратиле изборни процес, исти тај ЦИК поново је превазишао сам себе и показао да може и још горе од оног што су приређивали грађанима. Част изузецима, али тамо људи изгледа доносе одлуке и дају тумачења по политичком задатку а не по струци и прописима – истакла је Цвијановићева коментаришући најновију одлуку ЦИК-а да призна спорни гласачки листић из Републике Српске за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, иако је Суд БиХ рјешењем једном већ поништио такву одлуку ЦИК-а.

Она је оцијенила да та политичка обавеза коју су добили подразумијева да СНСД ни по коју цијену не смије имати четири делегата.

– Кад није успјела „психоанализа и увлачење у главу“ особе која је попуњавала листић да би „објаснили“ зашто је тако попуњен, онда су једноставно одлучили да јавности пошаљу поруку да се одлуке Суда БиХ не требају поштовати. Тако, значи, макар и на овако мучан начин, дођосмо до потврде да би и Суд БиХ, као и ЦИК, ваљало или укинути или реформисати, паралелно са промјеном кадровске структуре – указала је Цвијановићева за Срну, која је потпредсједник СНСД-а.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДодик затражио од Вишковића разрјешење новоименованог министра Догана
Сљедећи текстУ директној комуникацији унаприједити рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана (Фото)