Насловна Вијести Република Српска Цвијановић: Јака полицијска структура на понос грађанима Србије

Цвијановић: Јака полицијска структура на понос грађанима Србије

328
0

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, поручила је да грађани Србије могу да буду поносни што данас имају јаку и савремену полицијску структуру, као један од главних стубова безбједности и чувара поретка.

Предсједник Српске је истакла да јој је част што је данас у Београду присуствовала обиљежавању Дана Министарства унутрашњих послова /МУП/ и Дана полиције Србије.

Она је свим припадницима МУП-а Србије честитала Дан МУП-а и Дан полиције, уз жељу да наставе да остварују завидне резултате и предано и часно служе свом народу.

„Живјела Србија, живјела Република Српска!“, поручила је Цвијановићева на „Инстаграму“.

Свечаности у београдској „Штарк арени“, присуствовао је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, руководство МУП-а и Дирекције полиције Србије, министри у Влади Србије, представници дипломатског кора, вјерских заједница и друге високе званице.

Дан МУП-а и Дан полиције Србије обиљежава се у знак сјећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишеград: До12.00 часова на референдуму се изјаснило 2.915 грађана
Сљедећи текстТри побједе боксера “Гласинца“ у 4.колу Премијер лиге БиХ