Насловна Најновије Цвијановић: 1. март је за мене обичан радни дан који ћу провести...

Цвијановић: 1. март је за мене обичан радни дан који ћу провести у посјети Азербејџану (ВИДЕО)

114
0

Предсједавајућа и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је 1. март за њу обичан радни дан који ће провести у посјети Азербејџану.

– 1. март носи негативне конотације, везује се за смрт, убијање и раздор који је прерастао у озбиљан грађански рат који је однио бројне животе – рекала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да БиХ нема закон о празницима и да је то питање регулисано на нивоу ентитета.

– Република Срска не обиљежава овај датум и не придајемо му значај. Ја се придржавам закона Републике Српске, а поред тога, овај датум за мене има и озбиљну негативну конотацију – истакла је Цвијановићева.

 

Када је ријеч о 31. годишњици Устава Републике Српске, Цвијановићева је истакла да је Српска, кроз све године од настанка, успјела да сачува Устав, чиме је показано да може да функционише и у тешким периодима када је требало бранити слободу, али и у данашњим временима, која имају своје посебне захтјеве.

Она је рекла да је Устав потврда онога што се говори и на шта је много пута указано, а то је да је Српска настала у миру и да је доношењем Устава успостављен њен уставно-политички систем много прије почетка ратних дешавања.

– Република Српска је добила свој Устав и на основу њега почела да успоставља свој институционални систем који је био функционалан, оперативан и који је радио све оно што треба да раде такви системи – навела је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстНајава емисије „Актуелно“: Гост – Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница (Видео)
Сљедећи текстОтворен Међународни сајам у Београду – богату понуду представља и Српска (ФОТО)