Насловна Uncategorized Центар за социјални рад Пале анимирао четири хранитељске породице

Центар за социјални рад Пале анимирао четири хранитељске породице

239
0

Центар за социјални рад Пале потписаће сутра на Јахорини меморандум о сарадњи за подршку едукацији потенцијалних хранитељских породица у Републици Српској, коју организује Министарство здравља и социјалне заштите Српске у сарадњи са Канцеларијом Уницефа у БиХ.

Директор Центра за социјални рад Пале Срђан Баралић рекао је Срни да је Центар анимирао четири хранитељске породице што је двоструко већи број у односу на остале центре.

„До сада нисмо имали регистроване хранитељске породице јер је овај сегмент прилично слабо развијен у цијелој Републици Српској, осим у већим градовима. Такву услугу смо користили од колега из других општина“, навео је Баралић.

Према његовим ријечима, едукацијом се ствара добра претпоставка за збрињавање најтежих корисничких група, када се појави потреба, а обезбјеђује се најмање „помјерање“ корисника, у смислу измијештања из локалне заједнице и слично.

Баралић сматра да је едукација квалитетно осмишљена и да има за циљ да обучи хранитеље за све потенцијалне изазове са којима би се могли суочити.

Он је додао да је едукација планирана у два наврата – у наредна три дана, те други дио у септембру.

Циљ едукације је квалитетнија заштита дјеце без родитељског старања, те подршка стручним радницима у подстицању и развоју хранитељства у њиховим локалним заједницама и развој хранитељства.

Потписивање меморандума је предвиђено сутра у 11.00 часова.

Претходно су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директори четири центра за социјални рад – Нови Град, Челинац, Бањалука и Козарска Дубица потписали 16. јуна меморандум о сарадњи за подршку у едукацији потенцијалних хранитељских породица у Српској с циљем да се дјеци без родитељског старања пружи квалитетнија заштита. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра филм „Печат браће Љубавића“
Сљедећи текстЗа карате и џудо клубове у Српској 120 јапанских кимона