Насловна Најновије ЦИК: Додик нови предсједник Републике Српске (ВИДЕО)

ЦИК: Додик нови предсједник Републике Српске (ВИДЕО)

233
0

Централна изборна комисија БиХ данас је разматрала је и усвојила извјештај Главног центра за бројање и главне контроле о обављеном контролном бројању за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

– У односу на првобитне резултате Општих избора за ниво предсједник/потпредсједник Републике Српске контрола поновног бројања потврдила је да је Милорад Додик кандидат са највећим бројем гласова – рекао је предсједник ЦИК-а БиХ Суад Арнаутовић.

На данашњој сједници ЦИК-а БиХ утврђено је да је Иван Бегић потпредсједник Српске.

Члан ЦИК-а Вања Бјелица Прутина истакла је на данашњој сједници ЦИК-а да нема дилеме ко је побједник за ниво предсједника Српске након контролног бројања, а то је Милорад Додик.

Члан ЦИК-а Владо Рогић је рекао како немају времена за понављање избора, нити средстава као и то да није могуће због неколико неправилности понављати изборе јер би се то онда радило заувијек.

Утврдили смо резултате избора за цијелу БиХ и не знам колико пута поново да бројимо, наћи ћемо исту ситуацију. И да поништимо резултате, поново нам се исто може десити, рекла је данас члан ЦИК-а БиХ Ирена Хаџиабдић на сједници Комисије.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДелегација Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Универзитету у Београду
Сљедећи текстХаџиабдић: Контролно бројање утврдило изборну вољу; Колико год пута да бројимо, ситуација ће бити иста (ВИДЕО)