Насловна Најновије ЦИК одбио Српску демократску странку – Не могу на изборе; Могу изаћи...

ЦИК одбио Српску демократску странку – Не могу на изборе; Могу изаћи на изборе као СДС-Воља народа кад отклоне недостатке (ВИДЕО)

170
0

Централна изборна комисија БиХ одбацила је пријаву Српске демократске странке за учешће на Локалним изборима у октобру ове године.

Са пет гласова чланова ЦИК-а за одбацивање пријаве и једним гласом против (Суад Арнаутовић) СДС-у је забрањено да учествује на изборима.

Како је појашњено СДС не испуњава прописане услове због тога што је рачун странке за финансирање кампање отворен на физичко лице.

Из ЦИК-а наводе да је у СДС-овој пријави проблематично управо то што је рачун пријављен на име генералног секретара.

– Ми не бисмо могли контролисати финансирање политичке странке јер је рачун на трећем лицу. Треће лице је физичко и не ради у име и за рачун странке већ у своје име, а за рачун странке. То је уговор о комисиону – рекли су из ЦИК-а.

Ова странка пријавила се за учешће на изборима и под другим називом као СДС-Воља народа и као таква може изаћи на изборе уз препоруку да отклони недостатке.

Истовремено, ЦИК је одобрио учешће на изборима за 82 странке међу којима су СНСД, УС, ДНС, НПС, ПДП, НФ Јелена Тривић итд.

ИЗВОРБН
Претходни текстГугл пао широм свијета
Сљедећи текстМиличевић: Одлука ЦИК-а неправедна и недемократска, уложићемо жалбу