Насловна Вијести Република Српска Цијене горива поново нарасле: На појединим пумпама литар скупљи и до 20...

Цијене горива поново нарасле: На појединим пумпама литар скупљи и до 20 фенинга

220
0

Гориво на бензинским пумпама у Републици Српској поново је поскупјело, па тако од јутрос на појединим пумпама литар дизела кошта чак 3,49 марака.

Из цјеновника на бањалучким пумпама је видљиво да је гориво скупље од неколико фенинга па све до 20 фенинга по литру у односу почетак седмице. Тако у просјеку литар „дизела“ кошта од 3,24 до 3,35 KМ.

Тиме се обистињују најаве с краја прошле седмице да ће бити корекција цијена нафтних деривата на територији БиХ, односно Републике Српске.

Предсједник Удружења дистрибутера нафтних деривата ФБиХ Миленко Бошковић, рекао је тада да су набавне цијене нафтних деривата на берзи повећане, што ће се прелити и на домаће тржиште.

„Имамо тренд повећања цијена али с обзиром на љетну сезону и повећану потражњу и потрошњу нафтних деривата очекивано је да идућих дана цијене буду веће од 20 до 25 фенинга“, рекао је „Гласу Српске“ Бошковић и додао да је неминован узлазни тренд повећања цијена горива.

Бошковић је подсјетио и да нико од надлежних не ради ништа по питању доношења мјера у вези са дивљањем цијена горива.

Од почетка дивљања цијена горива на бензинским пумпама у БиХ домаће власти најављивале су да ће укинути акцизе на гориво. То законско рјешење прошло је у Представничком дому Парламента БиХ у марту, али од тада није стављено на дневни ред сједница Дома народа. Измјенама Закона о акцизама било је предвиђено да гориво на домаћем тржишту буде јефтиније за 30, односно 40 фенинга по литру.

ИЗВОРmondo, envato
Претходни текстОбустава рада у свим здравственим установама због санкција Алену Шеранићу
Сљедећи текстТегелтија: БиХ мора да постане пуноправни члан “Отвореног Балкана“